CakeFest is the annual conference dedicated to the CakePHP framework and related technologies, hosting live workshops, and inviting a variety of great speakers, to give the very best in presentations and talks on the latest from the community.

Schedule

Saturday 23rd August 2014

09:00 CakePHP Community Keynote
Keynote by James Watts (30 minutes)
09:30 The road to CakePHP 3.0
Talk by Mark Story (30 minutes)
10:00 Advanced querying with the new CakePHP 3.0 ORM
Talk by jose_zap (40 minutes)
10:50 CakePHP and Auth
Talk by Marc Ypes (40 minutes)
11:30
Rated 5
3
A/B Testing on a Variety of Platforms
Talk by Jose Gonzalez (40 minutes)
12:20
Rated 4
2
Scaling Your MySQL Instances AND Keeping your Sanity
Talk by Dave Stokes (40 minutes)
14:00
Rated 0
0
Core Team Q&A (1 hour)
15:00 Effective debugging
Talk by Andy Dawson (40 minutes)
15:50 Composer and CakePHP: Development is better with package managers
Talk by Justin Yost (40 minutes)
17:00 Bootstrap: Mobile Sites in Minutes
Talk by Anna Filina (40 minutes)
17:50 Frontend asset management with Bower and Gulp.js
Talk by Fahad Heylaal (couldn't attend), Renan Gonçalves (40 minutes)
18:30 Writing code that lasts
Talk by Rafael Dohms (40 minutes)
19:20 Testing CakePHP app with Selenium on TravisCI
Talk by Yusuke Ando (40 minutes)
20:00
Rated 0
0
Lightning Talks (1 hour)

Sunday 24th August 2014

09:00
Rated 0
0
Microsoft Keynote (30 minutes)
09:30
Rated 0
0
Intersective Keynote (30 minutes)
10:00 Profiling and Optimization: A practical approach
Talk by Mark Story (40 minutes)
10:50
Rated 4
2
Payment processing: you are DOING IT WRONG
Talk by Mariano Iglesias (40 minutes)
11:30
Rated 4
4
API Pain Points
Talk by Phil Sturgeon (40 minutes)
12:20
Rated 5
4
Why You Can't Test
Talk by Chris Hartjes (40 minutes)
14:00
Rated 0
0
Hour of Contribution - Introduction to Open Source with GitHub (30 minutes)
14:30
Rated 0
0
Hour of Contribution - The Business of Open Source with Larry Masters
Talk by Larry Masters (30 minutes)
15:00 Croogo for business applications
Talk by Pierre MARTIN (40 minutes)
15:50 Enterprise cake
Talk by James Watts (40 minutes)
17:00 AngularJS Fundamentals Tutorial
Talk by Rosina Bignall (40 minutes)
17:50 Asynchronous data processing
Talk by Andrea Giuliano (40 minutes)
18:30 AJAX and CakePHP
Talk by Mark Scherer (40 minutes)
19:20
Rated 0
0
CakePHP Documentation/Contribution
Talk by Bryan Crowe (40 minutes)
20:00
Rated 0
0
Raffle (1 hour)