Content and multimedia communication as a challenge: opportunities – and risks – of the application of new communication tools to Culture.

Schedule

Friday 24th March 2017

10:00
Rated 0
0
Impossible mission: designing and estimating applied games
Workshop by Pietro Polsinelli in Workshop (3 hours)
Rated 0
0
How to … MuseoMix
Workshop by Fabio Fornasari, Elena Bertelli in Workshop (3 hours)
14:30
Rated 0
0
A new way to tell old stories
Workshop by Pierpaolo Barresi in Workshop (3 hours)
Rated 0
0
L’importanza della comunicazione Video, dall’Event Marketing ai video Storytelling
Workshop by Niccolo Divito, Matteo Gazzarri in Workshop (3 hours)

Saturday 25th March 2017

10:00
Rated 0
0
Experience and Knowledge: the future of Museum through new technologies
Talk by Timothy Verdon in Plenary (45 minutes)
Rated 0
0
Social Customer Service: digital customer service as an effective tool to interact and attract new visitors to museums.
Talk by Paolo Fabrizio in Expert (45 minutes)
10:45
Rated 0
0
Rijksstudio: making picture collections digitally available!
Talk by Linda Volkers in Plenary (45 minutes)
Rated 0
0
Evolving the museum
Talk by Alexander Neuwahl in Expert (45 minutes)
12:00
Rated 0
0
Who is the audience for an encyclopaedic collection? Digital @ The Met
Talk by Loic Tallon in Plenary (45 minutes)
Rated 0
0
The digital transformation of museums for new experiential cultural paths
Talk by Tiziana Lombardo in Expert (45 minutes)
12:45
Rated 0
0
Making works work – Listening and Learning in the Museum
Talk by James Bradburne in Plenary (45 minutes)
Rated 0
0
Reloading history through video games
Talk by Claudia Molinari, Matteo Pozzi in Expert (45 minutes)
14:30
Rated 0
0
The evolution of the relationship between technology, entertainment and art and how the art can be considered like a consumer product thanks to dedicated marketing strategies.
Talk by Simone Mazzarelli in Plenary (45 minutes)
Rated 0
0
Florence Cathedral Museum: 720 years of history in a constantly evolving app
Talk by Matteo Papadopoulos in Expert (45 minutes)
15:15
Rated 0
0
Applied and persuasive: playful learning
Talk by Pietro Polsinelli in Plenary (45 minutes)
Rated 0
0
Project ARM, the innovative answer to the needs of museum-goers and monument visitors.
Talk by Riccardo Napolitano in Expert (45 minutes)
16:30
Rated 0
0
“For all studious and curious persons” – Social media and the British Museum
Talk by Hannah Boulton, Kate Carter in Plenary (45 minutes)
Rated 0
0
How to understand new dynamics in travellers behaviours with data analysis
Talk by Mirko Lalli in Expert (45 minutes)
17:15
Rated 0
0
Connecting People with Art
Talk by Mona Walsh in Plenary (45 minutes)
Rated 0
0
Can a BOT save your customer care?
Talk by Francesco Pallanti in Expert (15 minutes)
17:30
Rated 0
0
ChatBot Integration: fast scaling to enterprise service desk.
Talk by Paolo Serra in Expert (15 minutes)
17:45
Rated 0
0
A goal without a plan is just a wish. Set a time to your goals.
Talk by Davide Puzzo, Daniele Vinci in Expert (15 minutes)
18:00
Rated 0
0
Final plenary discussions in Plenary (30 minutes)