Social-scientific congress for PHP programmers and enthusiasts, organised by Polish internet volunteers, under care of the Polish Linux Users Group (PLUG). The goal of meeting is an integration of the PHP society and the business environment, interested in practical using od PHP in commercial projects. Probably the biggest PHP event in Central and Southern Europe!

Schedule

Friday 13th November 2015

10:00
Rated 5
11
DDD in PHP
Workshop by Mathias Verraes (8 hours)
12:00 Real-time Applications and Event Sourcing in PHP
Workshop by Marco Pivetta (2 hours, 30 minutes)
16:00
Rated 4
4
Automatic workflows with Ansible
Workshop by Mariusz Gil, Kacper Gunia, Leszek Krupiński (3 hours)
17:05 A complex ORM... faster than raw SQL?
Talk by Marco Pivetta (55 minutes)
18:00
Rated 1
25
CEO G2A.com: Dziwne.... u nas działa (S)
Talk by Robert Ruszała, Bartosz Skwarczek (45 minutes)
20:00
Rated 2
10
Przyspieszenie Symfony2 na przykładzie ZnanyLekarz.pl
Talk by Bartłomiej Kuleszewicz (30 minutes)
Rated 4
5
OLX pod maską (S)
Talk by Łukasz Szymański (30 minutes)
20:30 Docker & PHP - development and deployment
Talk by Szymon Skórczyński (45 minutes)
PSR-7 - the story of HTTP standard
Talk by Kacper Gunia, Mariusz Gil (45 minutes)

Saturday 14th November 2015

10:00 Principles of PHP Package Design
Talk by Matthias Noback (1 hour)
PHP7 w praktyce
Talk by Leszek Krupiński (1 hour)
Praktyczne wprowadzenie do Test Driven Development
Workshop by Szymon Skowroński, Leszek Prabucki, Karol Sójko (3 hours)
11:00 Hexagonal architecture - message-oriented software design
Talk by Matthias Noback (1 hour)
Rated 3
6
Symfony2 at BlaBlaCar
Talk by Benjamin de Bernardi, Olivier Dolbeau (1 hour)
12:00 200K+ reasons why security is a must
Talk by Michelangelo van Dam (1 hour)
Towards Modelling Processes
Talk by Mathias Verraes (1 hour)
13:00
Rated 5
8
Reactive Architecture
Talk by Marek Sokół (30 minutes)
Praktyczne wprowadzenie do Test Driven Development
Workshop by Szymon Skowroński, Leszek Prabucki, Karol Sójko (4 hours)
13:30
Rated 0
0
Zarabiaj z Shoper® - AppStore i Bug Bounty
Talk by Michał Zając, Adrian Słowik (30 minutes)
15:00 PhpSpec 2 - jedyne narzędzie którego potrzebujesz by projektować aplikacje.
Talk by Kacper Gunia (45 minutes)
Rated 5
7
CQRS and Event Sourcing with PHP
Talk by Matthieu Moquet (45 minutes)
15:45
Rated 3
2
Tworzenie aplikacji webowych dla biznesu w oparciu o platformę eDokumenty (S)
Talk by Jacek Paszek (30 minutes)
Jak stać się lepszym programistą (S)
Talk by Jerzy Zawadzki (30 minutes)
16:15
Rated 3
7
Twelve-factor App (S)
Talk by Tomasz Skręt (30 minutes)
16:45
Rated 4
1
Ewolucja architektury w produkcie Getresponse API (S)
Talk by Michał Giergielewicz (30 minutes)
17:00
Rated 5
3
Automatic workflows with Ansible
Workshop by Mariusz Gil, Kacper Gunia, Leszek Krupiński (3 hours)
17:15
Rated 5
1
Aplikacje PHP w MS Azure. Problemy i ciekawe rozwiązania na przykładach wdrożeń. (S)
Talk by Roman Baluta (3 hours)
18:00 Driving Design through Examples
Talk by Ciaran McNulty (1 hour)
Doctrine ORM Good Practices and Tricks
Talk by Marco Pivetta (1 hour)
19:00
Rated 5
12
Jak wciągnąć eksperta domenowego w wir modelowania - lingwistyczne i wizualne techniki DDD
Talk by Sławomir Sobótka (1 hour)
Rated 4
3
Clean Code - PHP?
Talk by Michał Giergielewicz (40 minutes)

Sunday 15th November 2015

10:00 Large-scale websites performance optimisation tricks. Allegiantair case study.
Talk by Georgiana Gligor (1 hour)
Why Your Test Suite Sucks
Talk by Ciaran McNulty (1 hour)
Rated 0
0
Jak dogadywać się z obcymi formami inteligencji
Workshop by Sławomir Sobótka (4 hours)
11:00
Rated 5
5
Logs hunting!
Talk by Olivier Dolbeau (1 hour)
A Walk Through System Layers
Talk by Norbert Orzechowicz (1 hour)
12:00 Redis
Talk by Sebastian Grodzicki (45 minutes)
MySQL under the siege
Talk by Mariusz Gil (1 hour)
13:00
Rated 5
7
HTTP Cache
Talk by Michał Pipa (1 hour)
Code review - jak krytykować
Talk by Maciej Iwanowski (1 hour)