The GrUSP, the Italian PHP user group, organises the 14th phpDay, a conference dedicated to PHP for the enterprise.

Schedule

Friday 12th May 2017

09:45
Rated 5
23
Code Manifesto
Keynote by Graham Daniels in Track 1 (1 hour)
11:00 The most exciting features of PHP 7.1
Talk by Enrico Zimuel in Track 1 (1 hour)
Climbing the Abstract Syntax Tree
Talk by James Titcumb in Track 2 (1 hour)
Rated 5
3
Hands on PHPSpec
Workshop by Miro Svrtan in Tutorial (2 hours)
12:00 Dockerize your unit tests for faster feedback
Talk by Michelangelo van Dam in Track 2 (1 hour)
Rated 5
16
“Writing code that lasts” … or writing code you won’t hate tomorrow.
Talk by Rafael Dohms in Track 1 (1 hour)
14:30
Rated 5
7
Static Optimization of PHP Bytecode
Talk by Nikita Popov in Track 1 (1 hour)
Branching strategies: choose wisely to minimise costs
Talk by Georgiana Gligor in Track 2 (1 hour)
Rated 5
2
Basic CQRS and Event Sourcing with Prooph
Workshop by Marco Pivetta in Tutorial (2 hours)
15:30 Drupal8 for Symfony developers
Talk by Antonio Peric in Track 2 (1 hour)
Rated 5
10
Managing dependencies is more than running "composer update"
Talk by Nils Adermann in Track 2 (1 hour)
17:00
Rated 4
7
Confessions of a Backend Developer
Talk by Richard Fussenegger in Track 1 (30 minutes)
Rated 5
4
Containing Chaos with Kubernetes
Talk by Terrence Ryan in Track 2 (30 minutes)
17:30 How to open source a PHP package
Talk by Jonathan Reinink in Track 1 (30 minutes)
Feature Toggles
Talk by Denis Brumann in Track 2 (30 minutes)

Saturday 13th May 2017

09:45
Rated 4
13
NoEstimates: The 10 new principles for Software Projects – predicting without estimating
Keynote by Vasco Duarte in Track 1 (1 hour)
11:00 The formula to creating awesome docs
Talk by Jonathan Reinink in Track 2 (1 hour)
Modern PHP Standards and Community
Talk by Ben Edmunds in Track 1 (1 hour)
Rated 5
1
Building middleware applications with Zend Framework 3
Workshop by Enrico Zimuel in Tutorial (2 hours)
12:00 JWT - To authentication & beyond!
Talk by Luís Cobucci in Track 1 (1 hour)
The Science of Code Reviews
Talk by Rick Kuipers in Track 2 (1 hour)
14:30
Rated 3
3
Face detection in PHP
Talk by Michelle Sanver in Track 1 (1 hour)
Rated 3
3
Overriding Symfony in a million ways
Talk by Sarah Khalil in Track 2 (1 hour)
15:00
Rated 5
4
Async PHP with ReactPHP and AMPHP
Talk by Stefano Torresi in Unconference (30 minutes)
15:30
Rated 5
4
Extremely defensive PHP
Talk by Marco Pivetta in Track 1 (1 hour)
A bird's eye view on API development
Talk by Frederick Vanbrabant in Track 2 (1 hour)
15:45
Rated 5
1
GIT - How to unfuck
Talk by Melanie Patrick in Unconference (30 minutes)
16:15 Anxiety driven development
Talk by Nicole Bartolini in Unconference (15 minutes)
16:30
Rated 4
2
Long running PHP processes
Talk by Giorgio Sironi in Track 2 (30 minutes)
A recommendation engine in your php applications
Talk by Michele Orselli in Track 1 (30 minutes)
Fun with timezones
Talk by Jordi Boggiano in Unconference (30 minutes)
17:30
Rated 5
6
Using Open Source for Fun and Profit
Keynote by Gary Hockin in Track 1 (1 hour)