TrueNorthPHP is Canada's only PHP-centric programming conference. 2016 will be the last year of the event, so we hope to see you there as we go out with a big bang.

Thursday 3rd November 2016

08:00
Rated 0
0
Registration in Room 1 (1 hour)

Registration

09:00 PHP Extensions Tutorial
Workshop by Elizabeth Marie Smith in Room 2 (3 hour)

PHP Extensions Tutorial

Containerizing PHP Applications
Workshop by Josh Butts in Room 1 (3 hour)

Containerizing PHP Applications

12:00
Rated 0
0
Lunch in Room 2 (1 hour)

Lunch

13:00 Introduction to Event Sourcing and CQRS
Workshop by Beau Simensen in Room 2 (3 hour)

Introduction to Event Sourcing and CQRS

Let your tests drive your development
Workshop by Michelangelo van Dam in Room 1 (3 hour)

Let your tests drive your development

Friday 4th November 2016

08:00
Rated 5
3
Registration in Room 1 (1 hour)

Registration

09:00
Rated 5
7
Dispelling Five Untruths About Programming
Keynote by Marco Tabini in Room 1 (1 hour)

Dispelling Five Untruths About Programming

10:00 Business Logic Security
Talk by Ilia Alshanetsky in Room 1 (1 hour)

Business Logic Security

The Websockets Awaken: Using websockets in your PHP application
Talk by Jeff Kolesnikowicz in Room 3 (1 hour)

The Websockets Awaken: Using websockets in your PHP application

Graph Databases Will Change Your Freakin Life
Event Related by Ed Finkler in Room 2 (1 hour)

Graph Databases Will Change Your Freakin Life

11:00
Rated 5
6
Curing the Common Loop (with Collection Pipelines)
Talk by Adam Wathan in Room 1 (1 hour)

Curing the Common Loop (with Collection Pipelines)

Grown-up MongoDB: Schema Design
Talk by Derick Rethans in Room 2 (1 hour)

Grown-up MongoDB: Schema Design

Just-In-Time Software Manufacturing
Talk by Josh Butts in Room 3 (1 hour)

Just-In-Time Software Manufacturing

12:00
Rated 0
0
Lunch in Room 1 (1 hour)

Lunch

13:00 Grumpy And Funky Change The World
Keynote by Ed Finkler in Room 1 (1 hour)

Grumpy And Funky Change The World

14:00 Identify All The Things With UUIDs!
Talk by Ben Ramsey in Room 3 (1 hour)

Identify All The Things With UUIDs!

Modern SQL
Talk by Elizabeth Marie Smith in Room 2 (1 hour)

Modern SQL

Making CSS fun again with Sass
Talk by Evert Pot in Room 1 (1 hour)

Making CSS fun again with Sass

15:00
Rated 5
3
Domain-driven Design Deconstructed
Talk by Andrew Cassell in Room 3 (1 hour)

Domain-driven Design Deconstructed

Rewriting 15-Year-Old Code
Talk by Anna Filina in Room 1 (1 hour)

Rewriting 15-Year-Old Code

Software Management Lessons from the 1960s
Talk by Larry Garfield in Room 2 (1 hour)

Software Management Lessons from the 1960s

16:00
Rated 4
1
Azure Functions and App Service Linux Support
Talk by Cory Fowler in Room 3 (1 hour)

Azure Functions and App Service Linux Support

200K+ reasons why security is a must
Talk by Michelangelo van Dam in Room 1 (1 hour)

200K+ reasons why security is a must

Building A Developer Platform: From (o)Auth to Zen
Talk by Nara Kasbergen in Room 2 (1 hour)

Building A Developer Platform: From (o)Auth to Zen

18:00
Rated 4
2
Microsoft Azure Hackathon in Room 1 (4 hour)

Microsoft Azure Hackathon

Saturday 5th November 2016

09:00
Rated 5
4
PHP Jeopardy
Social Event by Jeremy Mikola in Room 1 (1 hour)

PHP Jeopardy

10:00
Rated 5
7
Test Driven Laravel
Talk by Adam Wathan in Room 1 (1 hour)

Test Driven Laravel

Rated 4
1
Azure and OSS, a match made in heaven
Talk by Michelangelo van Dam in Room 3 (1 hour)

Azure and OSS, a match made in heaven

Rated 5
1
WordPress Code Security
Talk by Stephane Boisvert in Room 2 (1 hour)

WordPress Code Security

11:00 Mastering OAuth 2.0 with league/oauth2-client
Talk by Ben Ramsey in Room 1 (1 hour)

Mastering OAuth 2.0 with league/oauth2-client

Rated 5
3
Keeping Eloquent Eloquent
Talk by Colin DeCarlo in Room 2 (1 hour)

Keeping Eloquent Eloquent

Taming the Resource Tiger
Talk by Elizabeth Marie Smith in Room 3 (1 hour)

Taming the Resource Tiger

12:00
Rated 0
0
Lunch in Room 1 (1 hour)

Lunch

13:00 Locate All The Things
Talk by Derick Rethans in Room 1 (1 hour)

Locate All The Things

Rated 5
2
Getting Started With Sabre/Dav
Talk by Evert Pot in Room 3 (1 hour)

Getting Started With Sabre/Dav

Rated 5
2
Mutation Testing With Humbug
Talk by Marc AubĂ© in Room 2 (1 hour)

Mutation Testing With Humbug

14:00 Learn to Stop Wiring and Love Laravel's Container
Talk by Beau Simensen in Room 3 (1 hour)

Learn to Stop Wiring and Love Laravel's Container

Create a disposable Front-End
Talk by Eric Tousignant in Room 1 (1 hour)

Create a disposable Front-End

Drupal 8: The Crash Course
Talk by Larry Garfield in Room 2 (1 hour)

Drupal 8: The Crash Course

15:00
Rated 5
2
Manage Private Internal Dependencies With Composer and Satis
Talk by Andrew Cassell in Room 1 (1 hour)

Manage Private Internal Dependencies With Composer and Satis

Deep Dive Into Browser Performance
Talk by Ilia Alshanetsky in Room 3 (1 hour)

Deep Dive Into Browser Performance

Rated 0
0
Pushing Git Where It Doesn't Belong
Talk by Markus Latzel in Room 2 (1 hour)

Pushing Git Where It Doesn't Belong

16:00
Rated 5
1
Last One Out Please Shut Down The Conference
Keynote by Chris Hartjes in Room 1 (1 hour)

Last One Out Please Shut Down The Conference

17:30
Rated 0
0
True North PHP Social in Room 1 (6 hours, 30 minutes)

True North PHP Social