jsDay will be all about Javascript and web development. We'll show new development traits, best-pratices and success cases related to the Javascript language. There are also talks about no-sql, html5 and various js-related technologies.

Wednesday 14th May 2014

09:45 Javascript, metaprogramming, and you
Keynote by M_a_s_s_i (1 hour)

Javascript, metaprogramming, and you

11:00 AngularJS: The Good, The Bad and The Ugly
Talk by Gilles Ruppert in Track 1 (30 minutes)

AngularJS: The Good, The Bad and The Ugly

NSA.JS
Talk by Danni Friedland in Track 2 (30 minutes)

NSA.JS

3
MongoDB, Node.js and You
Workshop by Mitch Pirtle in Track 3 (2 hour)

MongoDB, Node.js and You

12:00 Ember.js at Scale
Talk by James A Rosen in Track 1 (30 minutes)

Ember.js at Scale

Flow-Based Programming for JavaScript
Talk by Henri Bergius in Track 2 (30 minutes)

Flow-Based Programming for JavaScript

Further Adventures of Hyperaudio
Talk by Mark Boas in Track 1 (1 hour)

Further Adventures of Hyperaudio

The spirit of testing
Talk by Marco Cedaro in Track 2 (1 hour)

The spirit of testing

14:30
4
Chrome Dev Tools – A primer
Talk by Krešimir Antolić in Track 1 (30 minutes)

Chrome Dev Tools – A primer

Frameworkless JavaScript with npm and browserify
Talk by RobAshton in Track 2 (30 minutes)

Frameworkless JavaScript with npm and browserify

15:00 AngularJs for Mobile
Talk by Luciano Amodio in Track 2 (1 hour)

AngularJs for Mobile

The strange world of Javascript and all its little asynchronous beasts
Talk by Federico Galassi in Track 1 (1 hour)

The strange world of Javascript and all its little asynchronous beasts

16:30
10
Using mouse & keyboard in games is sooooo 2013.
Talk by Michal Budzynski in Track 1 (30 minutes)

Using mouse & keyboard in games is sooooo 2013.

Promise to test it!
Talk by Jakob Mattsson in Track 2 (30 minutes)

Promise to test it!

17:00 A Little This, a Little _that: Understanding Scope in JavaScript
Talk by David Aragon in Track 1 (30 minutes)

A Little This, a Little _that: Understanding Scope in JavaScript

2
Test like it’s 19.. 2014!
Talk by Kuba Siemiatkowski in Track 2 (30 minutes)

Test like it’s 19.. 2014!

17:30 Out of the sandbox: developing native Desktop apps
Talk by Marco Pracucci in Track 1 (30 minutes)

Out of the sandbox: developing native Desktop apps

Agile CSS development with Compass/SASS
Talk by Andrea Verlicchi in Track 2 (30 minutes)

Agile CSS development with Compass/SASS

20:00
5
Social night (4 hour)

Social night

Thursday 15th May 2014

09:45
4
Universal Windows Apps loves JavaScript!
Keynote by Pietro Brambati (1 hour)

Universal Windows Apps loves JavaScript!

11:00 The fourth dimension
Talk by Sergi Mansilla in Track 1 (30 minutes)

The fourth dimension

Taking your things to your web app using MQTT and Node.js
Talk by Matteo Collina in Track 2 (30 minutes)

Taking your things to your web app using MQTT and Node.js

11:30 Firefox OS: Unicorns and Rainbows
Talk by Jan Jongboom in Track 1 (30 minutes)

Firefox OS: Unicorns and Rainbows

If You Like It Then You Should Have Put A Test On It: A Comparison of Front-End Acceptance Testing Frameworks
Talk by Vikki Read in Track 2 (30 minutes)

If You Like It Then You Should Have Put A Test On It: A Comparison of Front-End Acceptance Testing Frameworks

12:00 Monads, Promises, and Reactive Metaprogramming
Talk by M_a_s_s_i in Track 1 (1 hour)

Monads, Promises, and Reactive Metaprogramming

Experiments in code, generative art in Javascript
Talk by Enrico Zimuel in Track 2 (1 hour)

Experiments in code, generative art in Javascript

14:30
3
Algorithms are bioluminescent creatures of the deep sea
Talk by Carlo Zapponi in Track 1 (30 minutes)

Algorithms are bioluminescent creatures of the deep sea

Automated CSS-testing with JavaScript – Not just a myth
Talk by Jakob Mattsson in Track 2 (30 minutes)

Automated CSS-testing with JavaScript – Not just a myth

15:00 ES6: the future is here
Talk by Sebastiano Armeli in Track 1 (1 hour)

ES6: the future is here

Performance Testing Crash Course
Talk by Dustin Whittle in Track 2 (1 hour)

Performance Testing Crash Course

16:00 Make your Backbone applications dance!
Talk by Nicholas Valbusa in Track 1 (1 hour)

Make your Backbone applications dance!

Web Audio API: the modular synth and sound processor at your fingertips
Talk by Philipp Stucki in Track 2 (1 hour)

Web Audio API: the modular synth and sound processor at your fingertips

17:30 You have ruined JS
Keynote by RobAshton (45 minutes)

You have ruined JS