The GrUSP, the Italian PHP user group, organises the 15th phpDay, a conference dedicated to PHP for the enterprise.

Friday 11th May 2018

09:45
Rated 5
13
Building For Utopia
Keynote by Gemma Anible in Track 1 (1 hour)
11:00
Rated 5
9
Composer Best Practices 2018
Talk by Nils Adermann in Track 1 (1 hour)
Effective Code Review
Talk by Dave Liddament in Track 2 (1 hour)
Pragmatic TDD
Workshop by Luka Mužinić in Track 3 (2 hours)
12:00 The way we teach tech
Talk by Jeroen v.d. Gulik in Track 2 (1 hour)
Getting started with Kubernetes
Talk by Bastian Hofmann in Track 1 (1 hour)
14:30 Demystifying cache in Doctrine ORM
Talk by Luis Cobucci in Track 1 (1 hour)
Rated 4
7
Mutation testing: better code by making bugs
Talk by Théo FIDRY in Track 2 (1 hour)
15:30
Rated 3
5
Refactoring a large legacy PHP Application: a case study
Talk by Michele Orselli in Track 2 (1 hour)
Rated 4
7
Zero Downtime Database Migrations and Deployments
Talk by Ondřej Mirtes in Track 1 (1 hour)
17:00 Enter a new world of web development where everything is serverless
Talk by Bastian Widmer in Track 2 (30 minutes)
Rated 4
6
Symfony Messenger: Messages, Queues, Workers and more
Talk by Samuel ROZE in Track 1 (30 minutes)
17:30 Speed up web APIs with Expressive and Swoole
Talk by Enrico Zimuel in Track 2 (30 minutes)
Dynamic programming - 101
Talk by Tobias Nyholm in Track 1 (30 minutes)

Saturday 12th May 2018

09:45
Rated 5
11
Let's create a blockchain with PHP!
Keynote by Fabien Potencier in Track 1 (1 hour)
11:00 Adding Event Sourcing to an existing PHP project (for the right reasons)
Talk by Alessandro Lai in Track 2 (1 hour)
Performance optimisation: how do I go about it?
Talk by Kat Zien in Track 1 (1 hour)
Rated 4
1
Real REST is easy with Api Platform
Workshop by Antonio Peric in Track 3 (2 hours)
12:00 The Sodium crypto library of PHP 7.2
Talk by Enrico Zimuel in Track 1 (1 hour)
Empathy as a Service: Supporting Mental Health in the Tech Workplace
Talk by Nara Kasbergen in Track 2 (1 hour)
14:30
Rated 4
6
Dr Sheldon Cooper Presents: Fun with Flags
Talk by Michael Heap in Track 1 (1 hour)
Rated 4
4
Websockets and Torrents - A match made in PHP
Talk by James Mallison in Track 2 (1 hour)
15:00
Rated 0
0
Flyimg: resize, crop and compress your images on the fly with PHP.
Talk by Sadok Ferjani in Unconference (15 minutes)
15:30
Rated 4
9
GraphQL, different way to think about APIs
Talk by Mariusz Gil in Track 1 (1 hour)
Building your translation process
Talk by Tobias Nyholm in Track 2 (1 hour)
Migrating to Symfony 4
Talk by Denis Brumann in Unconference (15 minutes)
15:45
Rated 0
0
Embracing evolvability
Talk by Luis Cobucci in Unconference (15 minutes)
16:00
Rated 5
2
PHP-FIG meeting in Unconference (30 minutes)
16:30 A Tale about Time
Talk by Hannes Van De Vreken in Track 2 (30 minutes)
Rated 0
0
Getting the most out of Symfony4
Talk by Andreas Hucks in Track 1 (30 minutes)
17:30
Rated 5
5
Don't Stop Learning
Keynote by Stefan Koopmanschap in Track 1 (1 hour)