php[world] is a conference like no other. Designed to bring together all the communities that are linked by the PHP programming language. Together as the PHP community, the sum is greater than the whole.

Monday 13th November 2017

09:30
Rated 0
0
Component-Based Theming With Twig
Workshop by Chaz Chumley (7 hours, 30 minutes)
Rated 5
2
Zero to Hero With Laravel
Workshop by Joe Ferguson (7 hours, 30 minutes)
Rated 5
4
PHPUnit Master Class
Workshop by Michelangelo van Dam (7 hours, 30 minutes)
Rated 4
3
PHP Essentials
Workshop by Ed Barnard (7 hours, 30 minutes)

Tuesday 14th November 2017

09:30
Rated 5
5
Hands-On API Design
Workshop by Tim Lytle (7 hours, 30 minutes)
Docker for Developers
Workshop by Chris Tankersley (7 hours, 30 minutes)
Rated 5
3
Web Security Essentials
Workshop by Chris Cornutt (7 hours, 30 minutes)

Wednesday 15th November 2017

09:00
Rated 5
2
The Future is Community
Keynote by Jessica Quinn (45 minutes)
10:00
Rated 5
1
Where to Start With Modern Zend Framework?
Talk by Gary Hockin (1 hour)
MySQL 8.0 Preview: What Is Coming?
Talk by Gabriela D'Ávila (1 hour)
Essential Tools for Modern PHP
Talk by Alex Weissman (1 hour)
Web Performance 2017: Myths and Truths
Talk by Christian Wenz (1 hour)
Domain-Driven Design in PHP
Workshop by Andrew Cassell (2 hours, 30 minutes)
Build a Bot!
Workshop by Ian Littman (2 hours, 30 minutes)
11:00
Rated 5
4
Morning Break (30 minutes)
11:30 Leveraging a Distributed Arch to Your Advantage
Talk by Michelangelo van Dam (1 hour)
Rated 5
2
/[Rr]eg(ular)?[Ee]x(p|pressions)?/
Talk by Jordan Kasper (1 hour)
Rated 0
0
Digital Speakeasy: Secure and Anonymous Site Access
Talk by Dustin Younse (1 hour)
What's Your Skateboard?
Talk by Emily Stamey (1 hour)
12:30
Rated 5
3
Lunch (1 hours, 30 minutes)
14:00
Rated 5
10
Say Yes to Premature Optimizations
Keynote by Maude Lemaire (45 minutes)
15:00 Inheritance: Vertical or Horizontal?
Talk by Mark Niebergall (1 hour)
The Power of Elastic Aggregations
Talk by Dan Fey (1 hour)
Simple Continuous Deployment: Jenkins and Laravel
Talk by Margaret Staples (1 hour)
Rated 5
5
Behat for Characterization Tests
Talk by Michael Heap (1 hour)
Building PHP Daemons and Long Running Processes
Workshop by Tim Lytle (2 hours, 30 minutes)
PHP Userland Security—Step by Step and Beyond
Workshop by Eric Mann (2 hours, 30 minutes)
16:00
Rated 5
1
Afternoon Break (30 minutes)
16:30 Throwing Laravel Into your Legacy App™
Talk by Joe Ferguson (1 hour)
Rated 5
2
The Variable Crimes We Commit Against JavaScript
Talk by Julka Grodel (1 hour)
Rated 0
0
Multiplying Your Impact Through Mentoring
Talk by Jonathan Maltz (1 hour)
ORM-What? Active Record vs. DataMapper
Talk by David Hayes (1 hour)
17:30
Rated 5
2
Sponsor Reception (2 hours)
19:30
Rated 5
1
Community and Game Night (3 hours, 30 minutes)

Thursday 16th November 2017

09:00
Rated 5
5
Five Things I Wish Someone Told Me Before I Started Programming
Keynote by Kerri Miller (45 minutes)
10:00
Rated 5
3
Advanced MySQL Query Optimization
Talk by Dave Stokes (1 hour)
Rated 5
2
43 PhpStorm Tips and Tricks
Talk by Gary Hockin (1 hour)
Dependency Injection for Mere Humans
Talk by Ian Littman (1 hour)
Web Application Security: Browsers Fight Back
Talk by Christian Wenz (1 hour)
Create a PHP Library the right way
Workshop by Christian Varela (2 hours, 30 minutes)
Rated 0
0
Protocol Buffers for PHP
Workshop by Christopher Mancini (2 hours, 30 minutes)
11:00
Rated 5
1
Morning Break (30 minutes)
11:30 Banishing Loops With Functional Programming
Talk by David Hayes (1 hour)
Developing Applications for Performance
Talk by Leon Fayer (1 hour)
Sharing Data in a Multitenant Architecture
Talk by Dan Fey (1 hour)
Rated 5
2
Security Starts With You: Social Engineering
Talk by Tiberius Hefflin (1 hour)
12:30
Rated 3
1
Lunch (1 hours, 30 minutes)
14:00
Rated 4
3
Build Exciting Things With Boring Technologies
Keynote by Laura Thomson (45 minutes)
15:00
Rated 5
2
Big Iron: PHP Lessons From Cold War Supercomputing
Talk by Ed Barnard (1 hour)
Rated 0
0
Building an Accessible WordPress Federal Website
Talk by Rohit Gupta (1 hour)
Rated 5
1
Becoming a Better Developer Through Debugging
Talk by Dustin Younse (1 hour)
2FA, U2F, OOB, and Other Terrifying Security Acronyms
Talk by Eric Mann (1 hour)
Rated 0
0
Meet Terraform
Workshop by Michael Heap (2 hours, 30 minutes)
Hacking Laravel: Custom Relationships in Eloquent
Workshop by Alex Weissman (2 hours, 30 minutes)
16:00
Rated 5
1
Afternoon Break (30 minutes)
16:30 Cybersecurity: State of the Union
Talk by Mark Niebergall (1 hour)
Rated 5
1
ES6 and You: the future Is Now!
Talk by Jordan Kasper (1 hour)
Rated 5
3
Machine Learning Circa Minority Report
Talk by Kesha Williams (1 hour)
Rated 5
1
Service Oriented Architecture, The Future of Cloud, and Why DevOps is Dead
Talk by Chris Wells (1 hour)
17:45
Rated 5
5
The Future is Terrifying and I Can Hardly Wait For It
Keynote by Andy Ihnatko (45 minutes)
18:30
Rated 5
2
Closing Remarks & Prizes (3 hours, 30 minutes)