PHPBenelux Conference 2017 is an annual PHP oriented conference in Antwerp, Belgium. We offer two days of stellar tutorials and talks, epic social events and a lineup of the best local and international businesses involved with PHP.

Schedule

Friday 27th January 2017

09:00 Browser Testing Wizardry with Codeception
Workshop by Michael Bodnarchuk in Tutorial room (3 hours, 30 minutes)
Tactical DDD (just better OOP?)
Workshop by Matthias Noback in Tutorial room (3 hours, 30 minutes)
Rated 5
7
Basic CQRS and Event Sourcing with Prooph
Workshop by Marco Pivetta in Tutorial room (3 hours, 30 minutes)
My app is secure... I think
Workshop by Wim Godden in Tutorial room (3 hours, 30 minutes)
Rated 5
3
Diving Into Symfony3
Workshop by Andreas Hucks in Tutorial room (3 hours, 30 minutes)
Rated 3
1
Learn To Test Like A Grumpy Programmer
Workshop by Chris Hartjes in Tutorial room (3 hours, 30 minutes)
Rated 5
3
PHP 7 Compliance Workshop
Workshop by Damien Seguy in Tutorial room (3 hours, 30 minutes)
Rated 4
1
Burnout your keyboard - get out the most of PhpStorm
Workshop by Patrik Karisch in Tutorial room (3 hours, 30 minutes)
12:30
Rated 5
7
Tutorial lunch
Social Event by PHPBenelux in Social area (30 minutes)
13:20
Rated 3
1
Welcome & Introduction
Social Event by PHPBenelux in A (10 minutes)
13:30
Rated 5
22
Using Open Source for Fun and Profit
Keynote by Gary Hockin in A (1 hour)
14:40 Dip Your Toes in the Sea of Security
Talk by James Titcumb in A (1 hour)
Functional structures in PHP
Talk by Marcello Duarte in C (1 hour)
Rated 5
9
Debugging Your Set-Up
Talk by Derick Rethans in B (1 hour)
15:40
Rated 5
1
Friday afternoon break
Social Event by PHPBenelux in Social area (20 minutes)
16:00 Make Legacy great again!
Talk by Donatas Aleksandravičius in B (1 hour)
Rated 3
19
Code Archaeology: Becoming Indiana Jones
Talk by Michael Heap in A (1 hour)
Rated 3
5
Serving 30,000,000 Requests an Hour in the Cloud
Talk by Terrence Ryan in C (1 hour)
Write history, keep a diary (Uncon)
Talk by Jachim Coudenys in Tutorial room (1 hour)
17:10 Elastic scaling in a (micro)service oriented architecture
Talk by Bastian Hofmann in C (1 hour)
A recommendation engine in your PHP applications
Talk by Michele Orselli in A (1 hour)
How I (ab)used PHP with the help of ReactPHP
Talk by Stijn Vannieuwenhuyse in B (1 hour)
Rated 5
4
Creating a realtime dashboard with PHP and websockets (Uncon)
Talk by Freek Van der Herten in Tutorial room (50 minutes)
18:20
Rated 4
5
Python for PHP developers
Talk by Joshua Thijssen in C (1 hour)
Rated 4
18
He's not the Messiah, he's a very naughty programmer!
Talk by Matt Cockayne in A (1 hour)
Rated 4
3
Keep your users up-to-date in real-time with WebSockets!
Talk by Ondřej Mirtes in B (1 hour)
How to start with Docker (Uncon) in Tutorial room (45 minutes)
19:20
Rated 5
9
Friday evening social event
Social Event by PHPBenelux in Social area (20 minutes)

Saturday 28th January 2017

09:00 Expect the un-expected: How to handle errors gracefully
Talk by Bastian Hofmann in B (1 hour)
Beyond patterns & principles - writing good OO code
Talk by Matthias Noback in A (1 hour)
Rated 5
2
The secrets of Cryptography
Talk by Christopher Riley in C (1 hour)
10:10 Caching the right way, increase your application performance and validate it with profiling
Talk by André ®ømcke in C (1 hour)
Divide and Conquer - Your Business Code and your Framework
Talk by Andreas Hucks in B (1 hour)
CQRS & event sourcing in the wild
Talk by Michiel Rook in A (1 hour)
Elastic Search & Spatial (Uncon)
Talk by Frederik Wouters in Tutorial room (45 minutes)
11:10
Rated 0
0
Saturday morning break
Social Event by PHPBenelux in Social area (20 minutes)
11:40
Rated 4
2
Locate all the things
Talk by Derick Rethans in C (1 hour)
Going crazy with caching: Caching pages of logged in users
Talk by David Buchmann in A (1 hour)
Rated 5
16
Extremely defensive PHP
Talk by Marco Pivetta in B (1 hour)
Rated 4
2
Laravel design patterns (Uncon)
Talk by Bobby Bouwman in Tutorial room (20 minutes)
Rated 0
0
Giving birth to an elePHPant (Uncon)
Talk by Mark Baker in Tutorial room (20 minutes)
12:40
Rated 0
0
Lunch
Social Event by PHPBenelux in Social area (1 hour)
13:40
Rated 5
18
Time Management For Grumpy Programmers
Talk by Chris Hartjes in A (1 hour)
Rated 5
1
Asynchronous processing with RabbitMQ
Talk by Ondřej Mirtes in B (1 hour)
The true value of objects
Talk by Stijn Vannieuwenhuyse in C (1 hour)
Rated 4
1
Sprints, stories & other nonsense (Uncon)
Talk by Frank van de Brink in Tutorial room (20 minutes)
Rated 5
3
GPG and the temple of doom (Uncon)
Talk by Dennis de Greef in Tutorial room (20 minutes)
14:50 PHP without frameworks
Talk by Patrick Allaert in B (1 hour)
Connecting people - Identity in your platform
Talk by Rowan Merewood in A (1 hour)
Caching with PSRs
Talk by Hannes Van De Vreken in C (1 hour)
Code profiling with Xdebug and KCacheGrind (Uncon)
Talk by Robert Basic in Tutorial room (20 minutes)
Rated 4
1
GoPHPer - Introduction Go for PHP developers (Uncon)
Talk by Frederick Vanbrabant in Tutorial room (40 minutes)
15:50
Rated 0
0
Saturday afternoon break
Social Event by PHPBenelux in Social area (20 minutes)
16:10 Kafka will get the message across, guaranteed.
Talk by David Zuelke in B (1 hour)
Bridging the designer-developer gap
Talk by Nicole Saidy in A (1 hour)
The Stateful ElePHPant
Talk by Rick Kuipers in C (1 hour)
Rated 4
2
Testing your API with Apiary and Dredd (Uncon)
Talk by Dries Vints in Tutorial room (30 minutes)
Rated 5
2
Voodoo PHP (Uncon)
Talk by Marco Pivetta in Tutorial room (30 minutes)
18:00
Rated 5
3
Saturday evening social
Social Event by PHPBenelux in Social area (5 hours)