The Pacific Northwest PHP Conference is a 3-day event for PHP developers living in the Pacific Northwest region. Last year, we were joined by nearly 200 PHP developers, and this year's event is going to be even bigger. PNWPHP 2016 will be held at the Cornish Playhouse, which is a beautiful theater within the Seattle Center grounds, nearly in the shadow of the iconic Space Needle.

Thursday 15th September 2016

09:00 Zend Expressive Middleware Microframework Workshop
Workshop by Adam Culp (3 hours, 30 minutes)

Zend Expressive Middleware Microframework Workshop

Rated 5
13
Git for Developers
Workshop by Lorna Mitchell (3 hours, 30 minutes)

Git for Developers

Rated 5
3
Web Security Fundamentals
Workshop by Eli White (3 hours, 30 minutes)

Web Security Fundamentals

12:30
Rated 0
0
Lunch (1 hour)

Lunch

13:30
Rated 5
6
Test, Create, Secure, Repeat
Workshop by Michelangelo van Dam (3 hours, 30 minutes)

Test, Create, Secure, Repeat

Docker for Developers
Workshop by Chris Tankersley (3 hours, 30 minutes)

Docker for Developers

PHP Extensions
Workshop by Elizabeth Marie Smith (3 hours, 30 minutes)

PHP Extensions

Friday 16th September 2016

08:00
Rated 0
0
Registration, Coffee, and Networking (1 hour)

Registration, Coffee, and Networking

09:00
Rated 5
6
Opening Remarks
Event Related by Jeremy Lindblom (10 minutes)

Opening Remarks

09:15
Rated 4
7
The Accidental Professional
Keynote by Adam Culp (45 minutes)

The Accidental Professional

10:05
Rated 5
9
Here Be Dragons! What It's Really Like to Slay a Monolith
Talk by Graham Daniels (25 minutes)

Here Be Dragons! What It's Really Like to Slay a Monolith

10:30
Rated 0
0
Morning Break (30 minutes)

Morning Break

11:00 My Journey to the Center of PHP
Talk by Sammy Kaye Powers (45 minutes)

My Journey to the Center of PHP

11:50 Taming the Resource Tiger
Talk by Elizabeth Marie Smith (25 minutes)

Taming the Resource Tiger

12:15
Rated 0
0
Lunch (1 hour, 15 minutes)

Lunch

13:30
Rated 4
4
Building Simple Microservices Using Slim 3.0
Talk by Ashley Hutson (45 minutes)

Building Simple Microservices Using Slim 3.0

14:20
Rated 4
3
Embedded PHP For IOT
Talk by Ian Maddox (25 minutes)

Embedded PHP For IOT

14:45
Rated 0
0
Afternoon Break (30 minutes)

Afternoon Break

15:15 Leveraging A Distributed Architecture to Your Advantage
Talk by Michelangelo van Dam, Michelangelo van Dam (25 minutes)

Leveraging A Distributed Architecture to Your Advantage

15:45 Failing at Scale
Talk by Chris Tankersley (25 minutes)

Failing at Scale

16:15
Rated 0
0
Late Afternoon Break (30 minutes)

Late Afternoon Break

16:45
Rated 4
2
Give Me A REST!
Talk by Amanda Folson (30 minutes)

Give Me A REST!

17:35 Why Your Mobile Website Matters
Talk by Robert McFrazier (25 minutes)

Why Your Mobile Website Matters

18:00
Rated 0
0
Dinner & Reception (4 hour)

Dinner & Reception

Saturday 17th September 2016

08:00
Rated 0
0
Registration, Coffee, and Networking (1 hour)

Registration, Coffee, and Networking

09:00
Rated 3
3
Laravel: Design and Philosophy
Keynote by Taylor Otwell (45 minutes)

Laravel: Design and Philosophy

09:50 Exploiting the Brain for Fun and Profit
Talk by Alena Holligan (40 minutes)

Exploiting the Brain for Fun and Profit

10:30
Rated 0
0
Morning Break (30 minutes)

Morning Break

11:00 HTTP/2 and Async APIs
Talk by Davey Shafik (45 minutes)

HTTP/2 and Async APIs

11:50 Graph Databases Will Change Your Freaking Life
Talk by Ed Finkler (25 minutes)

Graph Databases Will Change Your Freaking Life

12:15
Rated 0
0
Lunch (1 hour, 15 minutes)

Lunch

13:30
Rated 5
3
Hitting the Turbo Button: Upgrading to PHP7 at Etsy
Talk by Will Gallego (45 minutes)

Hitting the Turbo Button: Upgrading to PHP7 at Etsy

14:20
Rated 5
2
If You Build It, They Won't Come
Talk by Amanda Folson (25 minutes)

If You Build It, They Won't Come

14:45
Rated 0
0
Afternoon Break (30 minutes)

Afternoon Break

15:15
Rated 5
4
Curing the Common Loop (With Collection Pipelines)
Talk by Adam Wathan (25 minutes)

Curing the Common Loop (With Collection Pipelines)

15:45 The State of the PHP Community
Talk by Eli White (25 minutes)

The State of the PHP Community

16:15
Rated 0
0
Late Afternoon Break (30 minutes)

Late Afternoon Break

16:45 Beyond MySQL
Talk by Lorna Mitchell (45 minutes)

Beyond MySQL

17:30
Rated 0
0
Raffle and Prizes
Event Related by Jeremy Lindblom (15 minutes)

Raffle and Prizes

17:45
Rated 0
0
Closing Remarks
Event Related by Tessa Mero (15 minutes)

Closing Remarks