True North PHP is a community-driven conference in Toronto, Ontario. The conference is geared towards PHP developers and enthusiasts.

Schedule

Thursday 7th November 2013

09:00 Foundations of PHP
Workshop by Beth Tucker Long in 2 (1 hour)
Rated 5
8
Bringing Order to the Chaos of your Server Management with Salt
Workshop by Justin Carmony in 3
13:30 Continuous Integration in PHP
Workshop by Keith Casey in 3 (3 hours)
Build your first Symfony 2 Application
Workshop by Stefan Koopmanschap in 2 (1 hour)

Friday 8th November 2013

09:00
Rated 4
8
Distributed Teams, Distributed Tools, Distributed Apps
Keynote by Sean Coates in 1
10:00 Intro to Laravel
Talk by Derek Martin in 3 (1 hour)
Rated 5
5
Bootstrapping my startup, 3 years in
Talk by Paul Reinheimer in 1
Rated 5
7
AngularJS Fundamentals for Rapid HTML5 Development
Talk by Nick Van Weerdenburg in 2 (1 hour)
11:00 Community Works for business too
Talk by Michelangelo van Dam in 1 (1 hour)
Silex: An implementation detail
Talk by Igor in 3 (1 hour)
SQL or NoSQL that's the question
Talk by Majid Fatemian in 2 (1 hour)
13:00 Securing your REST API
Talk by Chris Cornutt in 2 (1 hour)
Rated 4
1
Introduction to Agile & Scrum
Talk by Jack Milunsky in 1
How Silex and Cilex became the glue for a media transcoding application
Talk by Stefan Koopmanschap in 3 (1 hour)
14:00
Rated 5
7
Didn't I just upgrade to 5.3?
Talk by Sara Golemon in 3
Rated 5
5
Comparing Bootstrap and Foundation
Talk by Jen Kramer in 2
Hack your team, your department, and your organization for the greater good
Talk by John Mertic in 1 (1 hour)
15:00 Four web technologies you should be looking at now!
Talk by John Mertic in 1 (1 hour)
Rated 4
6
Database testing for Fun and Profit
Talk by Matthew Turland in 2
PHP in 2013: generators, and password hashing, and finally (oh my!)
Talk by Adam Harvey in 3 (1 hour)
16:00 Essential Git for Developers
Talk by Adam Culp in 2 (1 hour)
Rated 2
2
Understanding Doctrine
Talk by Juti Noppornpitak in 3
Open source, PHP, and PIE
Talk by Larry Garfield in 1 (1 hour)

Saturday 9th November 2013

09:00 Continuous Integration in Real Life
Talk by Beth Tucker Long in 2 (1 hour)
The HttpKernelInterface is a lie
Talk by Igor in 3 (1 hour)
Rated 4
2
Shattering Secrets with Social Media
Talk by Keith Casey in 1
10:00
Rated 4
6
Auth*: Dispelling the Myths
Talk by Chris Cornutt in 2
Rated 0
1
The cloud from 40k feet
Talk by Glen Campbell in 1
Nuts and bolts of profiling and optimization
Talk by Mark Story in 3 (1 hour)
11:00 PHP Azure, a bright new day!
Talk by Michelangelo van Dam in 2 (1 hour)
Rated 5
7
Scaling PHP with HipHop
Talk by Sara Golemon in 3
Moving to a Service Oriented Architecture from tightly coupled applications
Talk by Xavier Briand in 1 (1 hour)
13:00
Rated 5
6
Practical Software Design
Talk by Adrian Schneider in 1
Rated 5
4
Blazing data with Redis
Talk by Justin Carmony in 2
Rated 4
3
Mocking Dependencies in PHPUnit
Talk by Matt Frost in 3
Continuous Testing
Talk by Eric Hogue (30 minutes)
13:30
Rated 4
2
Security
Talk by Brian Graham (30 minutes)
14:00 Open Sourcing Mental Illness
Talk by Ed Finkler in 1 (1 hour)
Rated 3
3
Unit Testing Javascript with QUnit
Talk by Matthew Turland in 2
Static Sites With Sculpin
Talk by Beau D. Simensen (30 minutes)
14:30
Rated 5
5
An Elephant Never Forgets - PHP Trivia Challenge (30 minutes)
15:00 Functional PHP
Talk by Larry Garfield in 2 (1 hour)
An Introduction to Browser Scripting and the DOM
Talk by Matt McDonald in 3 (30 minutes)
15:30 UA Testing With Selenium and PHPUnit
Talk by Michelangelo van Dam (30 minutes)
16:00
Rated 4
3
Programming for 1 Year 15 Times
Keynote by Chris Hartjes in 1