Hello and welcome to php[tek] 2017 — the premier PHP conference and annual homecoming for the PHP Community. This conference will be the 12th annual edition, and php[architect] and One for All Events are excited to bring it to Atlanta, the empire city of the south!

Schedule

Monday 22nd May 2017

09:30
Rated 5
2
State-of-the-Art PHP Deployment Training
Talk by Sebastian Bergmann, Arne Blankerts (7 hours, 30 minutes)
Rated 5
6
Web Security Training
Talk by Chris Cornutt (7 hours, 30 minutes)
Rated 5
2
Hit the Ground Running with Laravel Training
Talk by Joe Ferguson (7 hours, 30 minutes)
Docker for Developers Training
Talk by Chris Tankersley (7 hours, 30 minutes)

Tuesday 23rd May 2017

09:30
Rated 5
4
Amazon Machine Learning (ML) to Predict Responses
Workshop by Kesha Williams (3 hours)
Demystifying Object-Oriented Programming
Workshop by Alena Holligan (3 hours)
Let Your Tests Drive Your Development
Workshop by Michelangelo van Dam (3 hours)
Lock Down – Linux Security Essentials
Workshop by Liam Wiltshire (3 hours)
11:30
Rated 5
1
Morning Wellness Break (30 minutes)
12:30
Rated 0
0
Lunch (1 hours, 30 minutes)
14:00 Build a Bot Workshop: ASYNC Primer
Workshop by Adam Englander (3 hours)
Delivering the Most Valuable Features
Workshop by Emily Stamey (3 hours)
Cryptography with PHP
Workshop by Mark Niebergall (3 hours)
Rated 3
2
MySQL Replication 101
Workshop by Dave Stokes (3 hours)

Wednesday 24th May 2017

09:00
Rated 4
11
The Future of Open Source…And YOU
Keynote by Danese Cooper (45 minutes)
10:00 PHP 7: Reality Check
Talk by Sebastian Bergmann (1 hour)
Rated 4
1
Got Breached? PCI Compliance and Payment Security
Talk by Kevin Shamoun (1 hour)
CouchDB: Scalable NoSQL for Modern Applications
Talk by Lorna Mitchell (1 hour)
Status Change: Now Using Event Sourcing (1 hour)
11:30
Rated 4
3
Surviving Your Next Data Breach
Talk by Anna Filina (1 hour)
MySQL Query Analysis and Optimization
Talk by Michael Moussa (1 hour)
Rated 3
1
Building a CI System with Free Tools and Duct Tape
Talk by Julian Egelstaff (1 hour)
It's All About the Goto
Talk by Derick Rethans (1 hour)
12:30
Rated 5
1
Lunch (1 hours, 30 minutes)
14:00
Rated 4
10
Hacklang at Slack
Keynote by Keith Adams (45 minutes)
15:00
Rated 5
3
Demystifying Algorithmic Complexity
Talk by John Bafford (1 hour)
Rated 5
3
Creating Accessible Rich Sites and Apps with ARIA (1 hour)
Software, Security, and the Public Good
Talk by Samantha Quiñones (1 hour)
MySQL – Awesome Features You're Probably Missing
Talk by Liam Wiltshire (1 hour)
16:00
Rated 0
0
Afternoon Wellness Break (30 minutes)
16:30 Composer at Scale, Release and Dependency Management
Talk by Joe Ferguson (1 hour)
Don't Lose Sleep – Secure Your REST
Talk by Adam Englander (1 hour)
Rated 4
1
Setting Up HTTPS is Easy – Let's Get Started!
Talk by Arne Blankerts (1 hour)
Rated 0
0
Using Chrome Developer Tools
Talk by Micah Wood (1 hour)
17:30
Rated 0
0
Sponsor Reception (1 hour)
18:30
Rated 5
2
Super Hero Conference Party (5 hours)

Thursday 25th May 2017

09:00
Rated 5
11
Building for Utopia: A Tragedy in One Act
Keynote by Gemma Anible (45 minutes)
10:00 Pieces of Auth
Talk by Chris Cornutt (1 hour)
Rated 5
4
PHP 7.Next: The New Bits
Talk by Davey Shafik (1 hour)
Using Websockets in Your PHP Application
Talk by Jeff Kolesnikowicz (1 hour)
Rated 4
1
Open Sourcing Open Source
Talk by Ben Marks (1 hour)
11:00
Rated 0
0
Morning Wellness Break (30 minutes)
11:30 Working with Webhooks
Talk by Lorna Mitchell (1 hour)
Rated 0
1
Native Mobile Apps with Angular and Nativescript
Talk by Phillip Palmieri (1 hour)
Rated 5
5
Design for Non-Designers
Talk by Tracy Osborn (1 hour)
Rated 5
6
API Tips for the Frontline
Talk by Anna Filina (1 hour)
12:30
Rated 4
1
Lunch (1 hours, 30 minutes)
14:00
Rated 4
7
What is this Sorcery? PucaTrade and the Gift of Magic
Keynote by Mitch Trale (45 minutes)
15:00 The Road to PHP 7.1 (1 hour)
Rated 4
1
Getting Started with JavaScript ES6
Talk by Micah Wood (1 hour)
Writing Tests for PHP Source
Talk by Sammy Kaye Powers (1 hour)
Rated 5
1
21st Century DNSBLs
Talk by Amanda Folson (1 hour)
16:00
Rated 0
0
Afternoon Wellness Break (30 minutes)
16:30
Rated 4
1
How Code Design Affects Developer Communities
Talk by Julian Egelstaff (1 hour)
Computing Past: Mel, the Realest Programmer of All
Talk by Ed Barnard (1 hour)
Rated 5
4
Building Thoughtful APIs with Swagger
Talk by Chris Church (1 hour)
Introduction to PHP Extensions
Talk by Derick Rethans (1 hour)
17:45
Rated 5
8
How PHP got its Semicolons
Keynote by Samantha Quiñones (45 minutes)
18:30
Rated 5
2
Community Night (4 hours)

Friday 26th May 2017

09:30 The Debug Dance –An Intro to Step Debugging
Talk by Sammy Kaye Powers (1 hour)
Scaling MongoDB
Talk by Derick Rethans (1 hour)
Rated 5
4
Learn About Machine Learning
Talk by Joel Lord (1 hour)
Rated 4
4
Marketing for Developers
Talk by Tracy Osborn (1 hour)
10:45
Rated 5
2
10 Things I Hate About Your API
Talk by Amanda Folson (1 hour)
Rated 4
4
Hiking and Hacking: Two Sides of the Same Coin
Talk by John Bafford (1 hour)
Rated 5
2
Simple Performance Tuning with XHProf
Talk by Dan van Kley (1 hour)
Lassoing the Clouds: Best Practices on AWS (1 hour)
12:00
Rated 4
8
Learn to Succeed
Talk by Alena Holligan (45 minutes)
12:45
Rated 0
0
Closing Remarks and Prizes (45 minutes)
19:00
Rated 0
0
Unofficial After Party (4 hours)