It’s that time of the year again!

Friday 26th January 2018

09:00
Rated 4
7
Domain-driven Design in PHP
Workshop by Andrew Cassell (3 hours, 30 minutes)
Rated 5
6
Thinking in Events
Workshop by Mariusz Gil (3 hours, 30 minutes)
Rated 0
0
Building (on) IoT devices for web developers
Workshop by Wim Godden (3 hours, 30 minutes)
Debugging PHP Applications
Workshop by David Buchmann (3 hours, 30 minutes)
Making Async Applications
Workshop by Christopher Pitt in Track C (Rubens) (3 hours, 30 minutes)
Rated 3
4
Symfony 4 – Hands On!
Workshop by Hugo Hamon (3 hours, 30 minutes)
Building Autonomous Services
Workshop by Matthias Noback (3 hours, 30 minutes)
Demystifying Object-Oriented Programming
Workshop by Alena Holligan in Uncon (Van Gogh) (3 hours, 30 minutes)
12:30
Rated 0
0
Tutorial lunch (Tutorial ticket owners ONLY) (30 minutes)
13:20
Rated 0
0
Welcome & Introduction in Track A (Beethoven) (10 minutes)
13:30 Exploiting the brain for fun and profit
Keynote by Alena Holligan in Track A (Beethoven) (1 hour)
14:40 Disco – A fresh look at DI
Talk by Stephan Hochdörfer in Track B (Permeke) (1 hour)
The Science of Code Reviews
Talk by Rick Kuipers in Track C (Rubens) (1 hour)
Rated 4
5
JavaScript State of the Union
Talk by Jordi Boggiano in Track A (Beethoven) (1 hour)
Coding Horrors: A Horror Film Fan’s Guide to PHP Coding Nightmares (UNCON)
Talk by Mark Baker in Uncon (Van Gogh) (1 hour)
15:40
Rated 0
0
Friday afternoon break (20 minutes)
16:00 Don’t work for PHPCS, make PHPCS work for you
Talk by Juliette Reinders Folmer in Track C (Rubens) (1 hour)
Rated 4
16
Aiming for Autonomous Services
Talk by Matthias Noback in Track A (Beethoven) (1 hour)
Rated 4
11
Go for PHP Developers
Talk by Terrence Ryan in Track B (Permeke) (1 hour)
The Myth Of Reusability And Other OOP Lies (UNCON)
Talk by Benjamin Cremer in Uncon (Van Gogh) (1 hour)
16:45
Rated 0
0
Composer (Uncon)
Talk by Nils Adermann in Uncon (Van Gogh) (15 minutes)
17:10
Rated 4
14
Tales from the wrong end
Talk by Marcus Bointon in Track A (Beethoven) (1 hour)
The Test Suite Holy Trinity
Talk by Dave Liddament in Track B (Permeke) (1 hour)
Rated 4
3
Laravel Design Patterns
Talk by Bobby Bouwman in Track C (Rubens) (1 hour)
Rated 0
0
Automatic Web Page Optimisation with PHP (UNCON)
Talk by Albert Peschar in Uncon (Van Gogh) (30 minutes)
18:20 Does the SPL still have any relevance in the Brave New World of PHP7?
Talk by Mark Baker in Track A (Beethoven) (1 hour)
Learning Machine Learning
Talk by Joel Lord in Track B (Permeke) (1 hour)
Challenges deploying PHP apps on multi node docker swarm
Talk by Ike Devolder in Track C (Rubens) (1 hour)
Rated 3
1
Jamming with Technology (UNCON)
Talk by Dennis de Greef in Uncon (Van Gogh) (30 minutes)
18:50
Rated 5
2
Code Robustness with Phan (UNCON)
Talk by Patrick Allaert in Uncon (Van Gogh) (30 minutes)
19:20
Rated 5
1
Friday evening social event (4 hours, 40 minutes)

Saturday 27th January 2018

09:00 Technically DDD
Talk by Pim Elshoff in Track A (Beethoven) (1 hour)
Practical privacy - GDPR explained
Talk by Marcus Bointon in Track B (Permeke) (1 hour)
Year with event sourcing and CQRS
Talk by Miro Svrtan in Track C (Rubens) (1 hour)
10:10 Refactoring, the third commandment
Talk by Nicola Pietroluongo in Track A (Beethoven) (1 hour)
Building teams, what can we learn from professional sports
Talk by Hans Dubois in Track B (Permeke) (1 hour)
Advanced debugging techniques
Talk by Patrick Allaert in Track C (Rubens) (1 hour)
Rated 5
1
TDD with the Symfony framework (UNCON)
Talk by Jeffrey Verreckt in Uncon (Van Gogh) (1 hour)
10:55
Rated 5
3
New Feature -> New Code (UNCON)
Talk by Mariusz Gil in Uncon (Van Gogh) (15 minutes)
11:10
Rated 0
0
Saturday morning break (30 minutes)
11:40 Immutability to Save an Ever-Changing World
Talk by Andrew Cassell in Track A (Beethoven) (1 hour)
Monads in PHP
Talk by Christopher Pitt in Track C (Rubens) (1 hour)
Automating your Jenkins jobs (UNCON)
Talk by Toni Van de Voorde in Uncon (Van Gogh) (30 minutes)
Symfony Internals
Workshop by Andreas Hucks in Track B (Permeke) (1 hour)
12:10 Short story about how to design using tests (UNCON)
Talk by Leszek Prabucki in Uncon (Van Gogh) (30 minutes)
12:40
Rated 0
0
Lunch (1 hour)
13:40 Content Security Policies: Let’s Break Stuff
Talk by Matt Brunt in Track A (Beethoven) (1 hour)
Anonymous Classes: Behind the Mask
Talk by Mark Baker in Track B (Permeke) (1 hour)
The Docker development template for PHP
Talk by Jan Burkl in Track C (Rubens) (1 hour)
Json Web Tokens in microservice architectures (UNCON)
Talk by Jens Segers in Uncon (Van Gogh) (1 hour)
14:50
Rated 2
17
Beyond REST maturity levels: Insights from building a real life, high-load REST API
Talk by David Buchmann in Track A (Beethoven) (1 hour)
2nd hardest thing in computer science
Talk by Pawel Lewtak in Track B (Permeke) (1 hour)
Rated 4
3
What the FLOAT!
Talk by Bernhard Breytenbach in Track C (Rubens) (1 hour)
Rated 5
1
Server Side Rendering Javascript in PHP (Uncon)
Talk by Sebastian De Deyne in Uncon (Van Gogh) (30 minutes)
15:20
Rated 0
0
IoT Programming (UNCON)
Talk by Raymond van Asperen in Uncon (Van Gogh) (30 minutes)
15:50
Rated 0
0
Saturday afternoon break (20 minutes)
16:10
Rated 5
13
How PHP ticks
Talk by Sara Golemon in Track A (Beethoven) (1 hour)
Proactive web security
Talk by Bastian Hofmann in Track B (Permeke) (1 hour)
Crafting Quality PHP Applications
Talk by James Titcumb in Track C (Rubens) (1 hour)
Handling Media in a Laravel App (UNCON)
Talk by Freek Van der Herten in Uncon (Van Gogh) (45 minutes)
17:20
Rated 4
1
Closing and raffles in Track A (Beethoven) (40 minutes)
18:00
Rated 0
0
Saturday evening social (5 hours)